برنامه نویسی
برنامه نویسی چیست ؟
برنامه نویسی عبارت است از نوشتن دستوراتی که یک سیستم مثل کامپیوتر آنها را متوجه شده و دستورات را یکی پس از دیگری اجرا می کند. حال، یک زبان برنامه نویسی لغات، دستورات و قوانینی را در اختیار ما به عنوان یک برنامه نویس قرار میدهد که از آن طریق میتوانیم با کامپیوترها و سیستمهای کامپیوتری صحبت کنیم .
برنامه نویسی ویندوز
تعریف :
برنامه نویسی که برای تولید نرم افزارهای ویندوز مورد استفاده قرار می گیرد را برنامه نویسی ویندوز می نامند .در بعضی مواقع نیاز است که یک برنامه در سرور داخلی سازمان قرار داده شود گه فقط کارمندان همان مجموعه به آن دسترسی داشته باشند یا اینکه نرم افزارهای برای مدیریت کارهای شرکت لازم است و باید اطلاعات روی یک سیستم نگهداری شود در این مواقع بهترین انتخاب برنامه نویسی ویندوز می باشد .
برنامه نویسی تحت ویندوز در قالب یک نرم افزار روی یک کامپیوتر است. این برنامه می تواند در دستگاه دیگری هم باشد ولی امکان دسترسی هم زمان چند کاربر در یک لحظه به یک برنامه وجود ندارد. کدها توسط یک کامپایلر با مفسر روی دستگاه ترجمه و اجرا می شود. اما در برنامههای تحت وب به صورت خط به خط اجرا می شود و در یک مرورگر به صورت ایستا یا غیر ایستا نمایش داده می شود.
مزایا :
-
به سرعت به درخواست کاربر پاسخ میدهند مانند نرم افزارهای فروشگاهها .
-
پردازش زیادی از پردازشگر درخواست می کنند مانند بازی های کامپیوتری و برنامه های گرافیکی.
-
داشتن اعتبار کافی . برای مثال این نوع برنامه می تواند به رجیستری دسترسی داشته باشد، درحالیکه برنامه های تحت وب این اعتبار را ندارند.
-
به برنامه کلاینت کنترل کامل دارند. در نتیجه می توان یک برنامه با رابط گرافیکی زیبا و قدرتمند طراحی کرد.
-
سرعت عمل بالا . زیرا پردازش تنها در سمت کلاینت صورت می گیرد و نیاز نیست که تبادل اطلاعات و داده با سرور صورت گیرد.
زبان برنامه نویسی سی شارپ ، سی پلاس پلاس ، سی ، دلفی ، پرل از جمله زبان ها برنامه نویسی تحت ویندوز می باشند
برنامه نویسی اندروید
با فراگیر شدن گوشی های هوشمند در میان مردم ، برنامه نویسی برای اپلیکیشن های کاربردی این سیستم عامل ها نیز آغاز گردید . امروزه تقریبا همه کاربران برای رفع نیازهای روزانه خود ، از گوشی های هوشمند بهره می برند . امروزه بیشترین زمانی که مردم از گوشی خود استفاده می کنند به اپلیکیشن ها اختصاص دارد و این امر صاحبان کسب و کارها را وادار به تهیه اپلیکیشن های اختصاصی مرتبط با حوزه کاری برای کارمندان و مشتریان خود نموده است . این کار تحول عظیمی را در کسب و کارها ایجاد کرده است . در ایران با وجود تحریم اپل مردم بیشتری به سمت استفاده از محصولات اندرویدی روی می آورند همچنین با انعطاف پذیری زیاد اندروید و اینکه برندهای مختلف موبایل و تبلت از سیستم عامل اندروید استفاده می کند در جهان علاقمندان زیادی دارد و میتوان اپلیکیشن مورد نظر را در برندهای متفاوت نصب و اجرا کرد
برنامه نویسی آیفون ( IOS )
IOS اولین و تنها نسل سیستم عامل اپل بر روی دستگته های موبایل ، تبلت ،آیپد و… است . سیستم عاملی که کمپانی اپل به صورت انحصاری برای محصولات خود طراحی کرده است .
این روز مدل های مختلف موبایل های هوشمند اپل را در دستان بسیاری از افراد می بینیم . تعداد کاربران اپل روز به روز رو به افزایش است .
کسب و کارها برای اینکه بتوانند در دنیای تکنولوژی و اینترنت حرفی برای گفتن داشته باشند و در دنیای رقابت از رقبای خود پیشی بگیرند . باید سلایق مختلف افراد را در نظر گرفته و با توجه به اینکه هر روز به تعداد کاربران آیفون افزوده می شود به ساخت اپلیکیشن کاربردی برای کسب و کار خود و سازگار با سیستم عامل IOS نیاز مبرم دارند .
برنامه نویسی هوش مصنوعی
در دنیایی که امروز ما در آن زندگی می کنیم، فناوری با سرعت فوق العاده ای در حال پیشرفت است . حوزه هوش مصنوعی یکی از زیر مجموعه های حوزه ی فناوری می باشد که روز به روز در حال پیشرفت و توسعه می باشد هوش مصنوعی در ساخت ربات ، اتومبیل های هوشمند و .. کاربرد زیادی دارد .
تاریخچه :
هوش مصنوعی (AI) یکی از جدیدترین علوم است که پس از جنگ جهانی دوم مطرح شد و جان مکارتی واژه هوش مصنوعی را برای اولین بار در سال 1956 استفاده نمود و آن را دانش و مهندسی ساخت ماشین های هوشمند تعریف کرد
تعریف:
هنوز تعریف دقیقی برای هوش مصنوعی ارائه نشده است اما اکثر تعاریف بر پایه 4 اصل زیر است
1. سامانههایی که به طور منطقی فکر میکنند
2. سامانههایی که به طور منطقی عمل میکنند
3. سامانههایی که مانند انسان فکر میکنند
4. سامانههایی که مانند انسان عمل میکنند
شاید بتوان هوش مصنوعی را اینگونه توصیف کرد: «هوش مصنوعی عبارت است از مطالعه این که چگونه رایانهها را میتوان وادار به کارهایی کرد که در حال حاضر انسانها آنها را صحیح یا بهتر انجام میدهند» . هوش مصنوعی به هوشی که یک ماشین از خود نشان میدهد یا به دانشی در کامپیوتر که سعی در ایجاد آن دارد گفته میشود
هوش مصنوعی به سامانههایی گفته میشود که میتوانند واکنشهایی مشابه رفتارهای هوشمند انسانی از جمله درک شرایط پیچیده، شبیهسازی فرایندهای تفکری و شیوههای استدلالی انسانی و پاسخ موفق به آنها، یادگیری و توانایی کسب دانش و استدلال برای حل مسائل را داشته باشند. هوش مصنوعی یک حوزه جامع است و می توان آن را گستره پهناور تلاقی و ملاقات بسیاری ار علوم ، فنون و دانش های قدیم و جدید دانست . هوش مصنوعی یک «عامل هوشمند» سامانهای است که با شناخت محیط اطراف خود، شانس موفقیت خود را پس از تحلیل و بررسی افزایش میدهد.
برنامه نویسی هوش مصنوعی:
برنامه نویسی هوش مصنوعی یک برگ برنده از جنس فناوریهایی است که کارایی و مزایای زیادی را برای خودکارسازی عملیات گوناگون شرکتها و زندگی مردم به ارمغان آورده است. هوش مصنوعی سطح جدیدی از فناوری هوشمند را وارد صنایع مختلف کرده است. چشمانداز هوش مصنوعی همچنان در حال رشد است و این رشد تا رسیدن به سطح هوشیاری انسانها برآورد میشود. این برآوردها به دلیل این است که توسعه دهندگان هوش مصنوعی به دنبال اکتشاف، آزمایش و پیاده سازی قابلیتهای این فناوری برای برآورده کردن نیازهای تعداد بیشتری از انسانها و ارگانها هستند.
هوش مصنوعی در علم پزشکی امروزه به دلیل گسترش دانش و پیچیدهتر شدن فرایند تصمیمگیری، استفاده از سامانههای اطلاعاتی به خصوص سامانههای هوش مصنوعی در تصمیمگیری، اهمیت بیشتری یافتهاست. گسترش دانش در حوزهٔ پزشکی و پیچیدگی تصمیمات مرتبط با تشخیص و درمان – به عبارتی حیات انسان – توجه متخصصین را به استفاده از سامانههای پشتیبان تصمیمگیری در امور پزشکی جلب نمودهاست. به همین دلیل، استفاده از انواع مختلف سامانههای هوشمند در پزشکی رو به افزایش است، به گونهای که امروزه تأثیر انواع سامانههای هوشمند در پزشکی مورد مطالعه قرار گرفتهاست.
مانند توسعهی اغلب نرمافزارها، یک توسعهدهندهی هوش مصنوعی نیز با زبانهای برنامه نویسی متنوعی مواجه است. با این حال، نمیتوان فقط یک زبان برنامه نویسی را به عنوان بهترین زبان هوش مصنوعی معرفی کرد. فرایند توسعه و برنامه نویسی وابسته به نوع عملکرد و کاربردی است که از سیستم هوش مصنوعی خود انتظار داریم. هوش مصنوعی تا الان به هوش بیومتریک (نشانگرهای زیستی)، ماشینهای خودران و سایر دستاوردهای مهمی رسیده است که هر یک با زبانهای برنامه نویسی متفاوتی توسعه یافتهاند. وقتی صحبت از همگام شدن با فناوریهای جدید است، هر فرد و ارگانی تلاش میکنند که از قافله عقب نیافتند. ظهور فناوریهای هوش مصنوعی تغییرات زیادی به همراه خواهد داشت و در بطن زندگی افراد نفوذ خواهد کرد. در این شرایط کسب و کارها باید خود را با شرایط روز دنیا وفق داده و از فناوری ها و تکنولوژی های به روز دنیا استفاده نمایند
پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی هوش مصنوعی :
این پنج زبان پرکاربرد عبارتند از: Python , R , Lisp , Prolog , Java